Etsi
Tärykalvoputkitus

Korvatulehdukset ovat erittäin yleisiä erityisesti lapsilla. Useimmat korvatulehdukset parantuvat joko itsekseen tai ne hoidetaan tehokkaasti antibiooteilla. Joskus korvatulehdukset ja/tai neste välikorvassa kuitenkin muuttuvat kroonisiksi.

Kun infektiot ja/tai neste välikorvassa muuttuu krooniseksi, se saattaa johtaa kuulon heikkenemiseen, käyttäytymisongelmiin tai puheen ja kielen kehityksen viivästymiseen. Näissä tapauksissa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri saattaa ehdottaa ilmastointiputken asettamista.

Ilmastointiputket eli tärykalvoputket ovat pieniä putkia, jotka asetetaan tärykalvoon, jotta voidaan yhdistää välikorvan ontelo ja ulompi korvakäytävä toisiinsa. Tämä mahdollistaa ilman pääsyn välikorvaan ilmastointia varten ja/tai nesteiden poiston välikorvasta ulompaan korvakäytävään.

Yleisimmät käyttöaiheet ilmastointiputken asettamiselle ovat toistuva välikorvatulehdus (äkillinen välikorvatulehdus) tai sitkeä välikorvanesteen ilmeneminen (OME = nesteinen välikorvatulehdus). Muita vähemmän yleisiä käyttöaiheita ovat korvatorven toimintahäiriö, tärykalvon epämuodostuma tai välikorvatulehduksen komplikaatiot, kuten mastoidiitti.

Haluatko oppia lisää Tympoventistä?