Etsi
Ruokatorvipuhe

Tässä tekniikassa elimistön luonnollisia kudoksia käytetään uutena äänen lähteenä. Pieniä määriä ilmaa niellään ensin ruokatorveen ja sitten ”röyhtäillään” takaisin. Nielty ilmapilari saa ruokatorven värähtelemään ja tuottaa äänen, jonka kieli ja huulet muuntavat sanoiksi.

Näistä kolmesta erilaisesta äänen kuntoutusvaihtoehdosta ruokatorvipuhe on kaikkein vanhin ja myös kaikkein vaikein oppia.

Ruokatorvipuheen etuja ovat, että se ei ole kirurginen menetelmä eikä puhumiseen tarvita käsien apua. Kuitenkin vain alle yksi viidestä tätä tekniikkaa opettelevasta henkilöstä oppii kommunikoimaan tehokkaasti – ruokatorvipuhujat puhuvat tyypillisesti lyhyitä lauseita, joita voi olla vaikea ymmärtää.

 

Edut:

  • Ei-kirurginen menetelmä.
  • Puhuminen kädet vapaina.

 

Haitat:

  • Oppimiseen kuluu suhteellisen pitkä aika ja se vaatii intensiivistä terapiaa.
  • Heikko onnistumisaste – vain harvat oppivat kommunikoimaan hyvin.
  • Lyhyet lauseet – äänen laatu vaihtelee ja puhetta voi olla vaikea ymmärtää.

 

Vaihtoehtona ruokatorvipuheelle on puhuminen ääniproteesin avulla. Tämä menetelmä on helpompi oppia ja sillä saavutetaan kaikkein luonnollisin, sujuvin ja helpoimmin ymmärrettävä puhe. (sama tähän kuin puhevibraattorille – kirjoita lyhyt kehotus toimintaan -teksti, joka vie käyttäjät ääniproteesilla puhumiseen)