Etsi
close

Tervetuloa Atos Medicalille

Valitse maa

Suomi
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Vahvista valintasi
  • Maa:Suomi

Ääniproteesi

Ääniproteesin avulla saat luonnollisimmalta kuulostavan puheäänen, jota on helpointa ymmärtää. Lue lisää, mikä ääniproteesi on ja mitä on hyvä ottaa huomioon kun hankit omasi.

Miten se toimii?

Ääniproteesi on muovinen laite, joka on yleensä valmistettu lääkinnälliseen käyttöön hyväksytystä silikonista. Se asetetaan ruokatorven (esofagus) ja henkitorven (trakea) välille kurkunpään täydellisen poiston aikana tai sekundaarisella punktiolla.

Ääniproteesissa on kaksi laippaa, jotka pitävät sitä paikallaan – yksi ruokatorven puolella ja toinen henkitorven puolella. Laippojen välissä on pienempi putki, jossa on yhdensuuntainen venttiili. Tämä venttiili avautuu puhuessa ja sulkeutuu hengittäessä ja syödessä, jotta vieraita aineita ei pääse henkitorveen (esim. sylkeä, ruokaa tai juomaa).

Sulkiessasi avanteen uloshengitetty ilma ohjautuu ääniproteesin läpi ruokatorveen. Kun tämä ilma kulkee ruokatorven läpi, kudokset värähtelevät ja tuottavat äänen. Tätä kutsutaan trakeoesofageaaliseksi puheeksi eli henkitorvi-ruokatorvipuheeksi.

Trakeoesofageaalinen puhe on osoittautunut kaikkein menestyksekkäimmäksi menetelmäksi oppia puhumaan uudelleen kurkunpään täydellisen poiston jälkeen.

Different types of Provox voice prosthesis

Provox-ääniproteesien eri tyypit

Provox-järjestelmä tarjoaa kattavan valikoiman vakioääniproteeseja ja lisätarvikkeita, jotka tarjoavat käyttäjille hyvän äänenlaadun, vähäisen puhumiseen tarvittavan ponnistelun, laitteen helpon huollon ja käyttömukavuuden.

 

Provox Vega

Provox Vega on vakiolaite, ja se on todennäköisesti ensimmäinen ääniproteesisi. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että tämä laite on kestävämpi ja että se tarjoaa parhaimman äänenlaadun, vaatii vähiten vaivannäköä puheen tuottamiseksi ja on helpoin puhdistaa.

Suurin osa käyttäjistä valitsi Provox Vegan itselleen mieluisimmaksi ääniproteesiksi muihin markkinoilla oleviin ääniproteeseihin verrattuna.

 

Saatavilla on myös useita erikoisääniproteeseja ja lisätarvikkeita.