Etsi
close

Tervetuloa Atos Medicalille

Valitse maa

Suomi
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Vahvista valintasi
  • Maa:Suomi

Tärykalvoputkitus

Korvatulehdukset ovat erittäin yleisiä erityisesti lapsilla. Useimmat korvatulehdukset parantuvat joko itsekseen tai ne hoidetaan tehokkaasti antibiooteilla. Joskus korvatulehdukset ja/tai neste välikorvassa kuitenkin muuttuvat kroonisiksi.

Kun infektiot ja/tai neste välikorvassa muuttuu krooniseksi, se saattaa johtaa kuulon heikkenemiseen, käyttäytymisongelmiin tai puheen ja kielen kehityksen viivästymiseen. Näissä tapauksissa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri saattaa ehdottaa ilmastointiputken asettamista.

Ilmastointiputket eli tärykalvoputket ovat pieniä putkia, jotka asetetaan tärykalvoon, jotta voidaan yhdistää välikorvan ontelo ja ulompi korvakäytävä toisiinsa. Tämä mahdollistaa ilman pääsyn välikorvaan ilmastointia varten ja/tai nesteiden poiston välikorvasta ulompaan korvakäytävään.

Yleisimmät käyttöaiheet ilmastointiputken asettamiselle ovat toistuva välikorvatulehdus (äkillinen välikorvatulehdus) tai sitkeä välikorvanesteen ilmeneminen (OME = nesteinen välikorvatulehdus). Muita vähemmän yleisiä käyttöaiheita ovat korvatorven toimintahäiriö, tärykalvon epämuodostuma tai välikorvatulehduksen komplikaatiot, kuten mastoidiitti.

Haluatko oppia lisää Tympoventistä?