Etsi
close

Tervetuloa Atos Medicalille

Valitse maa

Suomi
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Vahvista valintasi
  • Maa:Suomi

Trakeostomia

Trakeostomian jälkeen sinulla on trakeostooma, jonka kautta henkitorveesi (trakeaan) kulkee trakeostomiaputki. Se muuttaa tapasi hengittää ja puhua.

Trakeostooman kautta hengittäminen tarkoittaa kuivan, kylmän ja suodattamattoman ilman hengittämistä. Tämä ärsyttää keuhkojen limakalvoja ja sen seurauksena saatat kokea lisääntynyttä limaneritystä ja yskimistä. Käyttämällä HME:tä autat palauttamaan nenän ja suun menetetyt toiminnot. Provox XtraFlow, Provox XtraMoist ja TrachPhone lämmittävät, kostuttavat ja suodattavat sisäänhengitysilman vähentäen limaneritystä ja yskimistä.

Puhuminen on jälleen mahdollista sulkemalla trakeostomiaputki edellyttäen, että henkitorven ja putken välillä on riittävästi tilaa. Sulkemalla putken uloshengityksen aikana hengität nenäsi ja suusi kautta ulos. Keuhkoistasi tuleva ilma kulkee äänihuulten kautta ja saa aikaan äänesi. Voit sulkea putken suoraan sormellasi tai HME:n avulla. TrachPhone on HME, joka sisältää jousella varustetun kannen, joka voidaan helposti sulkea sormella.

Puhuaksesi käsiäsi käyttämättä voit käyttää puheventtiiliä trakeostomiaputken sulkemiseksi uloshengityksen aikana. ProTrach DualCaressa yhdistyvät puheventtiili ja HME. Kiertämällä venttiilin kantta voit vaihtaa puhetilasta HME-tilaan ja takaisin.

Rinkin ääni

Hollantilaiselle Rinkille on tehty trakeostomia ja nyt hän käyttää ProTrach DualCarea, joka on puheventtiilin ja HME:n yhdistelmä. Hän puhuu siitä, mikä merkitys ProTrachilla on hänen arkielämässään koskien hänen perhettään, työtään ja urheilua.

Haluatko oppia lisää DualCare -tuotteesta?

Sylvian ääni

Sylvia on 45-vuotias ja asuu Alankomaissa. Sylvia on erittäin urheilullinen ja pitää kilpapyörällä pyöräilystä. Talvikuukausina hän on aktiivinen luistelija. Hänellä on ollut trakeostooma jo kolme vuotta. Sylvia jakaa kokemuksensa ProTrach DualCaresta alla.

”Kuulin ProTrach DualCaresta noin vuosi sitten. Jos minun pitäisi kuvailla ProTrach DualCarea yhdellä sanalla, se on ’vapaus’. Se on vapaus, jonka tämä innovatiivinen puheventtiili minulle tarjoaa. Trakeostomian vuoksi puhuminen ei ollut enää aivan itsestään selvää. ProTrach DualCaren avulla asia on huomattavasti parantunut.

DualCaren etuna on se, ettei HME-kasetin eteen joudu laittamaan sormeaan. Tämä säästää energiaa ja voit kirjaimellisesti käyttää käsiäsi vapaasti muihin asioihin. Olen läheisiltäni kuullut, että ääneni kuulostaa paremmalta ProTrach DualCaren kanssa kuin Provox HME:n kanssa. ProTrach DualCare sulkee avanteen hyvin ollessaan puhetilassa. Kun en puhu, on hyödyllistä, että voin vaihtaa DualCaren HME-tilaan, toisin kuin aiemmassa hopeisessa puheventtiilissäni, jossa ei ollut tätä vaihtoehtoa. Hopeinen puheventtiili työntyi pitkälle ulos kaulasta ja venttiilin äänen pystyi kuulemaan puhuttaessa. Pidän DualCarea koko päivän väsymättä. Myös se ärsyttävä ääni on takanapäin. Käytän 1–2 HME-kasettia päivässä ja ne ovat helppoja vaihtaa. Jatkan ehdottomasti DualCaren käyttöä.”

Voimmeko auttaa sinua jotenkin?

Yhteydenotot