Etsi
close

Tervetuloa Atos Medicalille

Valitse maa

Suomi
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Vahvista valintasi
  • Maa:Suomi

Leuan liikkuvuus

Jos havaitset ongelmia jokapäiväisessä elämässäsi, koska et pysty avaamaan suutasi riittävästi tai jos leuoissasi ilmenee kipua, sinulla saattaa olla trismus eli leukalukko. Se saattaa ilmetä missä iässä tahansa ja se voi edetä hitaasti.

Useat eri sairaudet ja tilat voivat aiheuttaa leukalukkoa. Sitä havaitaan usein pään ja kaulan syöpähoitojen jälkeen, vamman, hammashoidon tai infektion jälkeen. Leukalukko voi tehdä syömisestä, puhumisesta, haukottelemisesta, nauramisesta tai hampaiden pesusta vaikeaa.

Nivelen liikkeen puuttuminen voi johtaa tulehdukseen, joka aiheuttaa nivelen jäykistymistä ja asteittain sen toimivuuden menettämistä. Aikainen havaitseminen ja kuntouttaminen voivat toimia apuna tämän tilan ehkäisemisessä.

Venyttely yhdistettynä passiiviseen liikkeeseen on tehokas tapa parantaa leukojen liikkuvuutta. Passiivinen liike vahvistaa niveltä aktivoimatta kipeitä lihaksia. Nivel voi myös olla täysin rentoutuneena, kun ulkoinen voima liikuttaa leukoja niiden luonnollisen liikeradan läpi. Harjoittelu TheraBite® Jaw Motion Rehabilitation System™ -järjestelmällä tarjoaa sekä venyttelyä, että passiivista liikettä. Odotettavissa oleva kuntoutustulos on 1–1,5 mm lisääntynyt leukojen aukeaminen viikossa.

Haluatko oppia lisää TheraBite leuan kuntoutuslaitteesta?