Etsi
close

Tervetuloa Atos Medicalille

Valitse maa

Suomi
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Vahvista valintasi
  • Maa:Suomi

Kosteuslämpövaihdin (HME)

Kosteuslämpövaihtimet vähentävät liman eritystä ja yskimistä kostuttamalla ja suodattamalla avanteen kautta hengitettävää ilmaa. Atos Medical tarjoaa useita erilaisia kosteuslämpövaihtimia, jotka on suunniteltu sopimaan erilaisiin elämäntapoihin.

”Elämäni muuttui, kun aloin käyttää (Provox) kosteuslämpövaihtimia. Aloin jälleen tavata ystäviäni ja käydä suosikkipaikoissani.” – Walter

Miksi kosteuslämpövaihdinta käytetään?

Kurkunpään täydellisen poiston jälkeen hengitetään kaulassa olevan avanteen kautta. Näin ollen ilma on keuhkoihin saapuessaan viileämpää ja kuivempaa kuin sen pitäisi olla. Keuhkot reagoivat tähän erittämällä enemmän limaa ja henkitorvi voi tuntua ärtyneeltä. Saatat alkaa yskiä paljon ja joutua puhdistamaan avannettasi useammin, mikä voi tuntua julkisilla paikoilla kiusalliselta.

Suurin osa ihmisistä kokee, että kosteuslämpövaihtimen käytöstä on apua.

 

Miten se toimii?

Kosteuslämpövaihdin asetetaan avanteen ylle, ja kun hengität sen läpi, se lämmittää ilman ja samalla kostuttaa sen. Se ikään kuin ”nappaa” uloshengitysilman lämmön ja kosteuden ja siirtää sen sisäänhengitysilmaan.

Kosteuslämpövaihdinta on käytettävä kaiken aikaa, jotta todella huomaisit sen edut. Jos et ole ennen käyttänyt kosteuslämpövaihdinta, keuhkosi saattavat alkaa erittää enemmän limaa. Tämä on täysin normaalia ja rauhoittuu muutamaan viikon kuluessa, kun keuhkosi ovat sopeutuneet uuteen kosteuslämpövaihtimen suodattimeen.

Puhuminen kosteuslämpövaihtimen kanssa

Jos käytät ääniproteesia, voit puhua painamalla kosteuslämpövaihtimen kantta. Laite auttaa sinua hengittämään helpommin, mikä on tärkeää, kun pidät taukoa keskellä pidempiä lauseita.

 

Erilaisia kosteuslämpövaihtimia eri tilanteisiin

Olemme suunnitelleet kosteuslämpövaihtimemme toimimaan erilaisissa tilanteissa riippuen päivänajasta ja siitä, mitä olet tekemässä.

 

Paras kosteuslämpövaihdin aktiivisille käyttäjille

”Aktiivisuus” tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Se voi tarkoittaa kävelylle lähtemistä tai hetkiä, jolloin olet ulkona ystävien kanssa ja puhut tavallista enemmän.

Provox XtraFlow -kosteuslämpövaihdin helpottaa hengittämistä pitämällä sisäänhengitysilman kosteana silloin, kun olet fyysisesti aktiivinen. Se pitää limanerityksen hyvin kurissa ja vähentää yskimistä. Lisäksi se on huomaamaton, joten olosi ei ole yhtä vaivaantunut sosiaalisissa tilanteissa. Sitä on myös helppo käyttää ääniproteesin kanssa – paina vain sen kantta kun haluat puhua.

 

Paras kosteuslämpövaihdin, kun haluat ottaa rennosti

Et ole aina päiväsaikaan ”menossa”. Joskus haluat rentoutua ja ottaa rauhallisesti. Nämä hetket voivat olla niitä, kun heräät aamulla lukemaan sanomalehteä tai kun valmistat vaikkapa ateriaa.

Tällaisissa tilanteissa suosittelemme Provox XtraMoist -kosteuslämpövaihdinta. Se pitää ilman erityisen kosteana ja sen läpi on mukava hengittää. Myös se toimii pitämällä yskimisen ja limanerityksen mahdollisimman vähäisenä. Lisäksi sen muotoilu on huomaamaton ja sitä on helppo käyttää ääniproteesin kanssa.

Lue lisää Provox XtraFlow ja Provox XtraMoist -kosteuslämpövaihtimista

Paras kosteuslämpövaihdin, kun tarvitset suojaa

Provox Micron on suunniteltu suojaamaan sinua ollessasi liikkeellä joko paikoissa, joissa on paljon ihmisiä ja ongelmana voivat olla bakteerit ja virukset, tai silloin kun ilma ei ole erityisen puhdasta (se suodattaa esim. siitepölyä kun hoidat puutarhaa).

 

Puhuminen ilman käsiä kosteuslämpövaihtimen kanssa
Provox FreeHands FlexiVoice on luotu ääniproteesien käyttäjille. Se mahdollistaa puhumisen ilman käsien apua yhdistämällä kosteuslämpövaihtimen ja erityisen venttiilin.

Valittavana on kaksi eri kosteuslämpövaihdin-vaihtoehtoa, joista kumpikin toimii parhaiten sille tarkoitetuissa aktiviteeteissa. Jos olet valmiina aktiivisempiin askareisiin, sinun kannattaa valita ”Flow”-kosteuslämpövaihdin. Jos taas aiot rentoutua, suosittelemme ”Moist”-vaihtoehtoa.

 

Uusi ratkaisu yökäyttöön

Ei pidä aliarvioida hyvien yöunien merkitystä. Tämän vuoksi suosittelemme vaihtoa Provox Lunaan ennen nukkumaan menoa. Provox Luna pitää ilman kosteana ja auttaa keuhkoja valmistautumaan seuraavaan päivään. Sen läpi on helppo hengittää ja se on erityisesti suunniteltu mukavuutta ajatellen.

”Olen aivan hullaantunut öisin käytettävään Lunaan. Nukun paljon paremmin, sitä on mukavampi käyttää ja eritystä on paljon vähemmän.”

”Nähdessäni Lunan ajattelin, että se olisi hyvä, mutta en arvannut sen olevan näin hyvä!”

 

Provox Lunan rengas on pienempi, joten sen kanssa on mukavampi nukkua. Lisäksi se sisältää erityistä ”hydrogeeliä”, jolla on rauhoittava ja viilentävä vaikutus. Saatat huomata etenkin herätessäsi ja ottaessasi käyttöön päiväsaikaan käytettävän liimapohjan, että ihosi tuntuu vähemmän ärtyneeltä.

Interested in a free sample of Provox Luna?

Click here