Etsi
close

Tervetuloa Atos Medicalille

Valitse maa

Suomi
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Vahvista valintasi
  • Maa:Suomi

Lisätarvikkeet – liimapohjat ja putket

Lisätarvikkeet, mukaan luettuna liimapohjat ja laryngektomiaputket, mahdollistavat kosteuslämpövaihtimen käytön avanteen edessä. Sen käyttö on ensiarvoisen tärkeää keuhkojen optimaalisen terveyden ja toiminnan ylläpitämiselle.

Minkä valitsen?

Liimapohjat ovat yleisin ja mukavin tapa kiinnittää kosteuslämpövaihdin avanteen eteen. Liimapohja liimataan avanteen ylle ohjeita huolellisesti noudattaen ja kosteuslämpövaihdin kiinnitetään liimapohjaan.

Joskus käytettäväksi suositellaan Provox LaryTube tai LaryButton -tuotteita. Keskustele tällöin asiasta lääkärin kanssa ennen kuin käytät liimapohjia.

Erilaisia liimapohjia eri tilanteisiin

On olemassa erityyppisiä liimapohjia, joista sopivin valitaan aktiviteettien ja ihon herkkyyden mukaan.

 

Paras liimapohja aktiivisiin hetkiin

Käytä Provox StabiliBasea niinä päivinä kun olet aktiivinen. Se on kestävä ja vakaa liimapohja, joka tarttuu tiiviisti kosteuslämpövaihtimeen. Tämä liimapohja ei rasitu helposti, joten se on paras vaihtoehto silloin kun puhut paljon. Se sopii hyvin myös puhumiseen ilman käsien apua.

 

Paras liimapohja vähemmän aktiivisiin päiviin

Provox FlexiDerm on pehmeä ja joustava liimapohja. Sen voi mukauttaa avanteen muotoon sopivaksi ilman, että sen tarttuvuus vähenee.

 

Paras liimapohja herkälle iholle

Provox OptiDerm on vähemmän tarttuva kuin muut liimapohjamme ja se on valmistettu iholle hellävaraisesta materiaalista. Se on hyvä vaihtoehto heti leikkauksen tai sädehoidon jälkeen ja etenkin, jos iho on herkkä ja altis ärsytykselle.

Tarvitsetko apua sopivan liimapohjan löytämiseen?

Ottakaa minuun yhteyttä

Käytä nukkuessa Provox Lunaa

Provox Luna on pehmeä ja sileä ihoa vasten ja sen rengas on pienempi, joten sen kanssa voi olla mukavampi nukkua. Lisäksi se on valmistettu erityisestä ”hydrogeelistä”, jolla on rauhoittava ja viilentävä vaikutus. Saatat huomata, että ihosi tuntuu vähemmän ärtyneeltä, ja tästä on apua kun otat käyttöön päiväsaikaan käytettävän liimapohjan.

Pyydä ilmaisnäytteitä nyt

Lähettäkää minulle näytteitä

Miten liimapohjan saa tarttumaan tiivisti?

Kaulan iho ärsyyntyy helposti, jos liimapohjaa ei vaihdeta varoen. Toisinaan taas sitä voi olla hankalaa saada tarttumaan tiiviisti. Tämän vuoksi olemme kehittäneet työkalun liimapohjan vaihtorutiinille, joka opastaa, miten liimapohja POISTETAAN – PUHDISTETAAN – VALMISTELLAAN – ASETAAN päivittäin.

Työkalu liimapohjan vaihtorutiinille opastaa vaihe vaiheelta, miten päiväsaikaan ja yöaikaan käytettävän liimapohjan vaihtaminen onnistuu parhaiten.

Liimapohjan vaihtaminen

On tärkeää huolehtia avannetta ympäröivästä ihosta. Jos pidät ihosta hyvää huolta, ihovaurioita ja ärsytystä ilmenee pienemmällä todennäköisyydellä ja liimapohjat pysyvät paikallaan pidempään.

 

Vinkkejä ihon hoitoon:

  • Ennen kuin irrotat päiväsaikaan käytettävän liimapohjan, pyyhi se Provox Adhesive Remover -pyyhkeellä.
  • Irrotettuasi liimapohjan puhdista avannetta ympäröivä iho saippualla ja vedellä tai Provox Cleaning Towel -pyyhkeellä.
  • Käytä yöaikaan Provox Lunaa. Se on rauhoittava vaihtoehto, jonka avulla on mukavampi nukkua.
  • Irrota Provox Luna aamulla; se irtoaa helpommin veden avulla. Puhdista iho Provox Cleaning Towel -pyyhkeellä tai saippualla ja vedellä. Anna kuivaa.
  • Jos ihosi on herkkä, käytä Provox Skin Barrier -pyyhettä ja anna ihon kuivaa ennen päiväkäyttöisen liimapohjan asettamista.

Laryngektomiaputket ja -napit

Lääkärit voivat toisinaan suositella Provox LaryTube tai LaryButton -tuotteiden käyttöä.

Provox LaryTube on kanyyli, joka pitää Provox-kosteuslämpövaihdinta avanteen edessä ja estää avannetta kutistumasta. Sitä voi käyttää liimapohjan sijaan heti leikkauksen jälkeen ja sädehoidon aikana, kun liimapohjan käyttö ei ole mahdollista, tai jos iho on ärtynyt. Provox LaryTube kiinnitetään Provox LaryClips tai Provox TubeHolder -tuotteiden avulla.

Myös Provox LaryButton -nappia käytetään Provox-kosteuslämpövaihtimen pitämiseen avanteen edessä, ja myös se estää avannetta kutistumasta. Se pysyy avanteessa joko itsestään tai sitä pitää paikallaan Provox LaryClips tai Provox TubeHolder.

Avanteen koko ja muoto vaikuttavat siihen, voitko käyttää LaryButton-nappia. LaryButton-napin pitäisi istua mukavasti avanteessa aiheuttamatta ärsytystä tai haittaa. Keskustele kuitenkin lääkärin kanssa ennen kuin aloitat sen käytön.