Etsi
Atos Medical Groupin EU-vakiotietosuojakäytäntö

Tämä käytäntö kertoo, mitten Atos Medical AB käsittelee henkilötietojasi ja mitä teemme suojataksemme tietojasi ja kunnioittaaksemme oikeuttasi tietosuojaan parhaalla mahdollisella tavalla. Saamme henkilötietojasi, kun viestimme ja olemme yhteydessä kanssasi, terveydenhuollon ammattilaisilta ja terveydenhuollon organisaatioilta, työntekijöiltä sekä muista lähteistä.

 

Tietovastuu

Arvioimme jatkuvasti, vaikuttavatko tietojenkäsittelytoimemme negatiivisesti oikeuksiisi. Otamme erityisesti huomioon syrjinnän, identiteettivarkauden tai -petoksen, taloudellisen menetyksen ja maineen menetyksen riskin tai tietojen luottamuksellisuuden. Kun meidän on käsiteltävä arkaluonteisia henkilötietoja, suoritamme aina kokonaisvaltaisen tietosuojaa koskevan vaikutustenarvioinnin, jotta voimme löytää oikeuksiisi ja vapauksiisi vaikuttavat merkittävät riskit. Suoritamme vaikutustenarvioinnin ennen henkilötietojesi käsittelyä.

 

Yhteystiedot

Atos Medical AB toimii rekisterinpitäjänä ja noudattaa henkilötietojen suojaa koskevia säädöksiä. Jos tarvitset tietoja Atos Medicalin suorittamasta tietojen käsittelystä, voit ottaa meihin yhteyttä:
Yhteyshenkilö: DPO- Tietosuojavastaava

Osoite:
Hyllie Boulevard 17, 215 32 Malmö, Ruotsi

Yrityksen rekisteröintinumero: 556268-7607

Puhelinnumero: + 358 (0) 30 622 7518

Sähköpostiosoite: dataprotection@atosmedical.com

Verkkosivu: www.atosmedical.se

 

Henkilötietojen oikeudenmukainen ja läpinäkyvä käsittely

Ilmoitamme sinulle tietojesi käsittelystä ja käsittelyn tarkoituksista, kun annat tietoja meille.

Jos tiedot tulevat kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien toimittajilta, viranomaisilta, terveydenhuollon ammattilaisilta tai liikekumppaneilta, ilmoitamme sinulle 10 päivän sisällä henkilötietojen vastaanottamisesta. Ilmoitamme sinulle myös käsittelyn tarkoituksen, jonka vuoksi tietoja kerätään, sekä oikeudellisen perustan tietojesi keräämiseen.

 

Tietotyypit

Tietotyypit, joita käsittelemme, sisältävät seuraavat:

  • yhteystiedot, esim. nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite, postinumero, asiakastunnus
  • huoltajan yhteystiedot
  • tuotteisiin liittyvät tiedot, mukaan lukien tiedot ostosta ja käytöstä ja osallistuminen Atosin tapahtumiin
  • vakuutustiedot
  • henkilötunnus
  • terveystiedot
  • lisätiedot, joita Atos Medicalin edustajille jaetaan kokouksissa, viestinvaihdossa ja puheluiden välityksellä, esimerkiksi tuotetyytyväisyys, käyttötavat jne.

Joissain tapauksissa meidän on yhdistettävä henkilötietojasi tietoihin, jotka olemme saaneet muilta osapuolilta, esimerkiksi sairaaloista ja terveydenhuollon ammattilaisilta. Jos tietojen yhdistämisellä saattaa olla negatiivinen vaikutus tietosuojaasi esimerkiksi identiteettisi ja yksityisen tai arkaluonteisen tiedon paljastumisen vuoksi, pyydämme tietoisen suostumuksesi ennen käsittelyä.

Keräämme ja säilytämme henkilötietojasi perusteltuihin liiketoimintatarkoituksiin tai muihin, oikeudellisiin tarkoituksiin, kun meidän on:

  • vastattava tuote-, tapahtuma- ja palvelutiedusteluihisi
  • täytettävä tuote- ja palvelupyyntösi
  • täytettävä terveydenhuollon ammattilaisen tekemä tilaus tai määräys
  • parannettava tuotteitamme ja palveluitamme
  • mukautettava viestintäämme kanssasi
  • hallinnoitava suhdettasi meihin
  • suoritettava markkinointi- ja brändäystoimia, esimerkiksi tiedotettava sinulle uusista tuotteista tai tulevista tapahtumista

 

Asiaankuuluvat ja tarpeelliset henkilötiedot

Käsittelemme vain tietoja, jotka ovat asiaankuuluvia ja riittäviä yllä mainittuihin tarkoituksiin ja käsittelemme vain tarpeellisen määrän tietoa sekä käsittelemme vain tietoja, jotka ovat tarpeen tietyn tarkoituksen täyttämiseksi. Tiettyjen tietotyyppien käsittely saattaa olla lain määrittelemää. Käsiteltävien henkilötietojen tyyppi ja määrä saattaa olla myös tarpeen sopimuksen tai muiden oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi. Arvioimme ennen henkilötietojesi käsittelyä, voimmeko rajoittaa kerättyjen tietojen määrää ja voidaanko tietyn tyyppisiä tietoja anonymisoida tai pseudonymisoida.

 

Henkilötietojen päivittäminen

Tarkkailemme ja päivitämme tietojasi jatkuvasti, jotta ne ovat tarkkoja.

Palvelumme riippuvat tietojesi oikeellisuudesta ja sen vuoksi pyydämme sinua ilmoittamaan meille asiaankuuluvista muutoksista henkilötiedoissasi. Voit ilmoittaa meille muutoksista tiedoissasi käyttämällä yllä olevia yhteystietoja tai ottamalla yhteyttä paikalliseen Atos Medicalin edustajaan.

Meillä on tietojen laadun varmistamiseksi sisäisiä menettelytapoja, jotka koskevat henkilötietojesi tarkkailua ja säilyttämistä.

 

Henkilötietojen säilytys ja poistaminen

Poistamme henkilötietosi, kun niitä ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten alun perin keräsimme, käsittelimme ja säilytimme tietoja.

 

Tietoinen suostumus

Ellei meillä ole oikeudellisia perusteita tietojen käsittelyyn ilman suostumusta, hankimme aina tietoisen suostumuksesi ennen henkilötietojen käsittelyä yllä kuvattuihin tarkoituksiin ja ilmoitamme sinulle aina tietojesi käsittelyn oikeudellisesta perustasta ja oikeutetusta edustamme.

 

Suostumus on vapaaehtoinen, ja sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi koska tahansa. Jos haluat lisätietoja tai peruuttaa suostumuksesi, käytä yllä mainittuja yhteystietoja tai ota yhteyttä paikalliseen Atos Medicalin edustajaasi.

Jos haluamme käsitellä tietojasi tarkoitukseen, joka poikkeaa siitä, mitä varten tietoja hankittiin, ilmoitamme sinulle uudesta tarkoituksesta ja pyydämme suostumustasi ennen käsittelyn jatkamista. Jos käsittelyn oikeusperuste muuttuu, ilmoitamme myös siitä sinulle.

Kun tuotteemme tai palvelumme edellyttävät lapsen henkilötietojen käsittelyä, pyydämme lapsen vanhemmilta tai lakimääräiseltä holhoojalta tietoisen suostumuksen. Teemme kohtuulliset toimet varmistaaksemme, että lapsen huoltajana oleva vanhempi on antanut suostumuksen.

 

Henkilötietojesi siirto kolmansille osapuolille

Emme koskaan siirrä henkilötietojasi kolmansille osapuolille esimerkiksi markkinointia varten, ellei meillä ole suostumustasi ja ellemme ole tarjonneet sinulle tietoa tietojesi suunnitellusta käyttötavasta. Voit koska tahansa vastustaa tällaista tietojen siirtoa.

Emme pyydä suostumustasi, jos meillä on laillinen velvoite luovuttaa henkilötietojasi. Hankimme suostumuksesi ennen henkilötietojen luovuttamista kumppaneille, jotka sijaitsevat kolmansissa maissa.

Jos siirrämme tietoja kumppaneille kolmansissa maissa, varmistamme tietosuojan

riittävän tason tämän käytännön standardien ja lainsäädännön mukaisesti. Edellytämme liikekumppanimme asettamaan suojatoimia, jotka koskevat tietojen käsittelyä, tietosuojaa sekä vastuuta oikeuksiesi kunnioittamisesta.

 

Tietoturvallisuus

Meillä on käytössä tietosuojaprosesseja, mukaan lukien ohjeistuksia ja toimenpiteitä, joilla suojaamme tietojasi tuhoutumiselta, menetykseltä tai muutokselta sekä oikeudettomalta luovuttamiselta tai pääsyltä.

Ylläpidämme tietojen pääsyoikeuksia koskevia menettelytapoja valtuutetulle henkilöstöllemme, joka käsittelee henkilötietoja. Tarkkailemme heidän tosiasiallista käyttöään lokitietojen ja valvonnan avulla. Varmuuskopioimme tietoja jatkuvasti estääksemme tietojen menetyksen ja käytämme salaustekniikoita suojataksemme tietojesi luottamuksellisuutta ja oikeellisuutta.

Jos tapahtuu tietoturvaloukkaus, joka todennäköisesti altistaa sinut syrjinnälle, identiteettivarkaudelle, taloudelliselle menetykselle, maineen menetykselle tai muulle merkittävälle haitalle, ilmoitamme sinulle tietoturvaloukkauksesta viipymättä.

 

Evästeet

Jos käytämme evästeitä, ilmoitamme sinulle evästeiden kautta kerättyjen tietojen käytöstä ja tarkoituksesta. Pyydämme ennen evästeiden tallentamista laitteellesi suostumusta siihen. Saat lisätietoa evästeistä vierailemalla verkkosivullamme, jolta löydät myös tietoa siitä, miten voit kieltäytyä evästeistä tai poistaa ne. Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, lue evästekäytäntömme.

 

Oikeudet tietoihin

Sinulla on oikeus hankkia tietoja siitä, minkä tyyppisiä tietoja käsittelemme sinusta, mikä on tietojen lähde sekä siitä, mikä on käsittelyn tarkoitus. Voit myös hankkia tietoja suunnitellusta ajanjaksosta, jonka ajan suunnittelemme tietojesi säilyttämistä sekä siitä, kenelle tietojasi mahdollisesti siirretään Euroopassa ja ulkomailla.

Jos uskot, että sinusta käsittelemämme tiedot ovat virheellisiä, sinulla on oikeus oikaisuun. Ota meihin yhteyttä ja kerro virheistä ja siitä, miten ne oikaistaan.

Sinulla on myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja voit vastustaa tietojesi jakamista ja käsittelyä markkinointitarkoituksiin. Jos haluat vastustaa käsittelyä, ota yhteyttä edellä mainittuja yhteystietoja käyttäen. Jos vastustuksesi on perusteltu, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn.

Jos haluat käyttää oikeuttasi tietojen siirtämiseen, saat henkilötietosi yleisesti käytetyssä vakiomuodossa. Tietojen siirto-oikeuden kattamat tiedot ovat niitä, joita olet tehnyt meille saatavilla olevaksi sekä tietoja, jotka olemme saaneet muista lähteistä suostumuksellasi.

Kun pyydät pääsyä tietoihin, niiden oikaisua tai poistamista tai vastustat henkilötietojesi käyttöä, tutkimme, onko pyyntöäsi mahdollista noudattaa.

Vastaamme pyyntöösi viipymättä viimeistään kuukauden kuluessa pyyntösi vastaanottamisesta.

Ota yhteyttä käyttämällä edellä mainittuja yhteystietoja, jos haluat käyttää oikeuksiasi tietoihin.

 

Valitukset

Mikäli koet virheellistä tai laitonta tietojen käsittelyä Atoksella, voit olla yhteydessä meihin yllä mainittujen yhteystietojen kautta.

Sinulla on aina oikeus valittaa Suomen valvontaviranomaiselle, Tietosuojavaltuutetulle, esimerkiksi, jos koet, ettet ole tyytyväinen valituksesi tulokseen tai mikäli et ole tyytyväinen tapaan, jolla käsittelemme valituksesi. Voit olla yhteydessä Tietosuojavaltuutetuun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@om.fi tai postia Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki, Suomi. Lisätietoja löytyy www.tietosuoja.fi.