Etsi
Historiamme

Siitä lähtien, kun yrityksemme perustettiin vuonna 1986, kasvu ja innovaatiot ovat olleet keskeisellä sijalla Atos Medicalissa. Atos on kehittänyt laryngektomia-alaa ja hoidon tasoa nykypäivän tasolle tiiviissä yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten, johtavien instituutioiden ja loppukäyttäjien kanssa. Suunnitteluratkaisujemme ja tekniikoidemme myötä olemme sitoutuneet oman äänen antamiseen avanteen kautta hengittäville henkilöille.

Nykyhetki

Meillä on yli 25 vuoden kokemus laryngektiomiahoidossa, tytäryhtiöitä 19 maassa ja yli 750 Atos-työntekijää ympäri maailmaa.

Pai Partners, yksi Euroopan johtavista pääomayhtiöistä, omistaa Atos Medicalin yhdessä Atoksen johtoryhmän kanssa.

 

2015

Ollakseen lähempänä asiakkaitaan ja markkinoita Atos avasi uuden pääkonttorin Malmöhön. T&K-keskuksemme ja valmistustilamme ovat edelleen Hörbyssä.

2014

Olimme vakaasti päättäneet antaa entistä useammalle ihmiselle vapauden puhua kädet vapaina, joten lanseerasimme Provox FreeHands FlexiVoicen, jota voidaan käyttää yhdessä edistyneimmän liimapohjamme, Provox StabiliBasen, kanssa.

 

2013

Kansainvälistä kasvua tapahtui edelleen Euroopan ulkopuolella tytäryhtiöiden perustamisen myötä Japaniin ja Brasiliaan vuonna 2013, Etelä-Euroopassa tytäryhtiön perustamisen myötä Italiaan sekä laajentamisen ansiosta useisiin maihin Pohjoismaissa.

 

2012

Kasvavaan kysyntään vastataksemme laajensimme T&K-osastoamme ja valmistustilojamme Hörbyssä, jossa nyt sijaitsevat ruiskuvalu, kokoonpano, työkalupaja, laadunvalvonta, pakkaus, varastointi ja yli 150 työntekijäämme.

 

2011

Atosin kasvuun tähtäävän strategian tukemiseksi ja kiihdyttämiseksi EQT ostaa Atos Medicalin Nordic Capitalilta.

 

2010

Esittelimme toisen sukupolven Provox HME:itä: Provox XtraFlow ja Provox XtraMoist HME:t.  Näillä HME:illä on erinomaiset kostutus- ja ilmanvirtaustehon ominaisuudet ja ne ovat asettaneet alalle uuden standardin.

2004

Vuonna 2004 ja 2005 tapahtui nopeaa kansainvälistä kasvua, kun tytäryhtiöitä perustettiin Alankomaihin, Espanjaan, Sveitsiin ja Belgiaan. Näitä seurasivat Portugali vuonna 2008 ja Ranska vuonna 2010.

 

2003

Esittelimme Provox ActiValven, joka on suunniteltu potilaille, joilla ilmenee vuotoa käytön alkuvaiheissa. Siinä on magneetteja, jotka estävät tahattoman aukeamisen.

2000

Kansainvälinen kasvu jatkui edelleen tytäryhtiön perustamisen myötä Yhdysvaltoihin ja sen jälkeen Saksaan vuonna 2002.

 

1997

Toisen sukupolven Provox-ääniproteesi, Provox®2, lanseerattiin. Vuosien myötä tätä seurasi kolmas sukupolvi sekä useat Provox-erikoisääniproteesit.

 

1996

Vuonna 1996 aloitimme kansainvälisen kasvumme perustamalla ensimmäisen tytäryhtiömme Iso-Britanniaan.

 

1995

Ensimmäinen Provox HME lanseerattiin yhdessä Provox-liimapohjien valikoiman kanssa.

 

1990

Ensimmäinen Provox®-ääniproteesi lanseerattiin ja se osoittautui välittömäksi menestykseksi. Jo ensimmäisenä vuonnaan sen käyttö levisi läpi Euroopan.

 

1987

Vuonna 1987 Atos Medical aloitti yhteistyön professori Frans Hilgersin ja hänen kollegoidensa kanssa Netherlands Cancer Institutessa. Netherlands Cancer Instituten lääketieteellisen asiantuntemusta hyödyntämällä Atos Medicalin valmiudet silikonin ruiskuvalun saralla lääketieteen teknologiateollisuudessa kasvoivat, jolloin alettiin kehittää kestoääniproteesia, jossa on vähäinen ilmanvirtauksen vastus puhumisen helpottamiseksi.

 

1986

Veljekset Gert ja Jan-Ove Persson perustivat Atos Medicalin Etelä-Ruotsissa. Maailmanluokan tutkimus- ja kehityskeskuksemme ja kehityksen huippua edustava puhdashuoneemme ja valmistustilamme ovat tätä nykyäkin Hörbyssä, Ruotsissa.

 

 

Board of Directors koostuu:

 • Ragnar Hellenius (Chairman)
 • Carl Settergren
 • Frédéric Stévenin
 • Jérémie Masset
 • Andreas Kumeth
 • Niklas Sjöblom
 • Amitayush Bahri

 

Management Team koostuu:

 • Claus Bjerre (Chief Executive Officer)
 • Philip Eickhoff (Chief Financial Officer)
 • Rolf Karlberg (Senior Vice President, Operations)
 • Corina van As-Brooks (Senior Vice President, Innovation & Marketing)
 • Dorthe Ronnau  (Senior Vice President, Human Resources)
 • Ulrik Berthelsen (Senior Vice President, Northern & Southern Europe, Japan, and Emerging Markets)
 • Mark Reade (Senior Vice President, North America)
 • Michael Jakobi (Senior Vice President, Germany, Switzerland, and Austria)
 • Christian Skak Olufsen (Vice President, General Counsel, Legal Affairs and Compliance)